Holland America Line presenteert culinaire gasten voor Grand Voyages in 2026

Image

In 2026 voegt Holland America Line een smakelijke extra toe aan haar Grand Voyages. Tijdens geselecteerde delen van deze bijzondere cruises zullen bekende leden van het Culinary Ambassador-programma aan boord komen om gasten te verrassen met culinaire belevingen.

Onder de gastchefs bevinden zich de wereldberoemde visexpert Masaharu Morimoto, de gerenommeerde restaurateur uit Seattle Ethan Stowell, en theemeester Steve Schwartz, oprichter van Art of Tea. Zij zullen delen van de 133-daagse Grand World Voyage verzorgen. Daarnaast sluit chocolatier Jacques Torres aan bij een segment van de 93-daagse Grand Australia and New Zealand Voyage.

Een bijzonder moment vindt plaats op 7 maart 2026 in Sydney, Australië. Dan liggen zowel de Volendam als de Zaandam in de haven: de Volendam blijft daar op 6 maart, de Zaandam op 7 maart. Terwijl beide schepen gelijktijdig in Sydney liggen, organiseert Jacques Torres een speciale Chocolate Teatime voor alle gasten aan boord.

“Onze Grand Voyages behoren al tot de meest indrukwekkende reiservaringen ter wereld,” aldus Michael Smith, senior vice president bij Holland America Line. “Met de komst van onze culinaire ambassadeurs en unieke evenementen tillen we deze cruises naar een nog hoger niveau.”

Beide Grand Voyages vertrekken op 4 januari 2026. De Grand World Voyage vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida, met de Volendam. De Grand Australia and New Zealand Voyage vertrekt vanuit San Diego, Californië, met de Zaandam.

Gasten kunnen aan boord genieten van diverse activiteiten, zoals:

  • Live kookdemonstraties onder leiding van de chef
  • Informele koffiemomenten met de gastchef
  • Een exclusief diner in het Pinnacle Grill, alleen op reservering
  • Een proeverij van bijzondere theesoorten

De culinaire gastsegmenten zijn als volgt gepland:

  • Chef Masaharu Morimoto is aan boord van Sydney tot Yokohama (Tokyo), Japan – vertrek op 7 maart 2026
  • Chef Ethan Stowell stapt op in Seattle voor een deel van het traject van Yokohama (Tokyo) naar San Diego
  • Theemeester Steve Schwartz is aanwezig op een deel van de route van Singapore naar Yokohama (Tokyo) – vertrek op 24 maart 2026
  • Chocolatier Jacques Torres is aan boord van Sydney tot San Diego – vertrek op 6 maart 2026