Oceania presenteert heropening van restaurant Jacques aan boord van Allura

Image

Oceania Cruises heeft het gerenommeerde Franse restaurant Jacques opnieuw geïntroduceerd aan boord van de Oceania Allura. De feestelijke heropening werd gevierd met een lintjesknipceremonie, geleid door de naamgever van het restaurant: Chef Jacques Pépin, tevens de allereerste culinaire directeur van de rederij.

Op maandag 6 oktober, tijdens een tussenstop in Boston, werd Chef Pépin geëerd met een officiële openingsceremonie en een besloten lunch. Daarbij waren familieleden en collega’s aanwezig die al sinds het begin van Oceania Cruises met hem samenwerken.

“We openden Jacques voor het eerst 14 jaar geleden op de Oceania Marina, en een jaar later op de Oceania Riviera,” vertelde Pépin. “Het is geweldig om deze nieuwe versie van ons geliefde restaurant nu ook te zien op de Allura en haar zusterschip, de Oceania Vista.”

Hij vervolgde: “Oceania Cruises heeft een reputatie opgebouwd van culinaire kwaliteit, creativiteit en integriteit. Deze nieuwe fase van Jacques is een bijzonder moment dat ik met trots deel met vrienden, familie en collega’s.”

Chef Eric Barale, culinair directeur bij Oceania Cruises en meesterkok van Frankrijk, was eveneens aanwezig. Hij sprak over het eerbetoon aan Pépin: “Chef Alexis Quaretti en ik hebben de eer om zijn nalatenschap voort te zetten. Hij was de eerste die deze rol vervulde en heeft de standaard gezet die wij vandaag de dag volgen.”

Barale voegde daaraan toe: “Chef Pépin belichaamt onze filosofie van ‘The Finest Cuisine at Sea’. Hij is de grondlegger van de culinaire visie die honderden chefs binnen onze vloot inspireert.”

Na zijn toespraak knipte Pépin het lint bij de ingang van het restaurant, samen met zijn dochter Claudine Pépin, schoonzoon Rollie Wesen en kleindochter Shorey Wesen.

Op het vernieuwde menu staan onder andere een gevulde eiergerecht met gerookte forelrillette en steurkaviaar, en tafelside bereidingen van klassiekers zoals rundertartaar en zeebaars in korstdeeg voor twee personen.

Gasten kunnen daarnaast genieten van eend met sinaasappelsaus op basis van Grand Marnier, kalfsmedaillons met morieljesaus en Franse desserts zoals Crêpes Suzette en profiteroles.